Donderdag was het fluodag op onze school! 

We kwamen allemaal in onze opvallendste fluo-outfit. Op deze manier willen we duidelijk maken dat het belangrijk is om ons te zien.

We trokken enkele gekke foto's en leerden de andere leerlingen op school de fluodans aan. Zo tonen wij met onze school dat fluo dragen eigenlijk heel erg cool is!

Enkele tips van 5A om veilig te zijn in het verkeer:

  • Draag een helm.
  • Draag fluo!
  • Zorg voor een goede verlichting.
  • Draag altijd je gordel in de auto.
  • Gedraag je rustig in het verkeer en let goed op!

Nu is het vooral aftellen, want vol spanning en met onze fluohandschoenen aan tellen wij af tot 19 november, dan komt de buurtpolitie langs op onze school! 

 

Om ons eerste W.O. thema volledig af te sluiten, kregen de leerlingen de opdracht om rond een bepaalde tijd (van de eeuwenband) een werkje te maken.

Ze mochten zelf kiezen wat ze gingen maken en hoe ze hun creativiteit gingen uiten. De meeste leerlingen kozen er uiteindelijk voor om te knutselen of een toneeltje te spelen.

Na veel werk waar er werd nagedacht over het onderwerp, waarbij ze knutselden en hun presentatie maakten, waren de resultaten prachtig. 

Ze speelden uiteindelijk een toneelstuk in een zelfverzonnen museum, vochten als oermensen en leefden als Anne Frank. Daarnaast knutselden ze ook kastelen en vuurstenen. 

De resultaten waren zo leuk, dat alle leerlingen geboeid naar elkaar luisterden. Ze gaven daarnaast ook hun eigen mening en leerden met elkaar analyseren en observeren. Het werden zeer leuke en interessante lessen, waarin ik heel trots ben op de inzet en samenwerking van mijn leerlingen.

 

Hallo allemaal!

We zijn intussen alweer een paar weken verder. Ook afgelopen weken leerden we weer heel wat nieuwe dingen bij. We leerden in het Frans om onze familie voor te stellen en schoolspullen te vragen aan elkaar. Daarnaast kregen we ook onze allereerste grote toets. Iedereen vond dit ontzettend spannend, maar na veel oefenen waren  onze punten allemaal heel erg goed. Naast het Frans leerden we ook voor de eerste keer rekenen tot 1 000 000. We lieten onze rekenknobbels werken en maakten heel moeilijke optellingen en aftrekkingen. 

Maar naast al dat werk, was er uiteraard ook tijd voor ontspanning. We speelden enkele leuke tussendoortjes, zoals levende memory en "zeg eens euh..." Dit was heel erg grappig. Ook doen wij met heel de klas volop mee aan kwartierlezen. We lezen elke dag op gekke plaatsen in de klas, buiten op de speelplaats, tijdens het fruitmoment, ... Daarnaast gingen we ook voor de eerste keer naar de Bibbus. Een écht boekenpaleis!

Maar nu het spannendste van heel het schooljaar... Want maandag vertrekken wij op sportklassen!! Veel sport en ontspanning, om daarna onze eerste toetsenweken mee te maken! Spannend!

Groetjes,

5A

Hallo allemaal

De eerste 2 weken in 5A zitten er alweer op. De meeste vakken die we kregen, zijn hetzelfde als vorig jaar, maar toch was er ook iets nieuws... We leerden voor de eerste keer Frans! Dit was heel spannend, maar wel leuk. Na veel oefenen, behaalden we dan ook goede toetsen. Tijdens wereldoriëntatie leerden we over de verschillende tijden. We bekeken foto's van muurschilderingen, keken naar een filmpje over de Romeinen en Grieken, leerden het verschil kennen tussen de nieuwe en de nieuwste tijd én speelden een spel met foto's.

Ook waren er al meteen 2 jongens jarig in de klas. Cédric en Thomas werden 10 jaar. Ze deelden cake uit en we dansten en zongen om hun verjaardag te vieren. Daarnaast waren zij ook de eerste die een blogbericht voor onze klas mochten schrijven. Wat ze schreven, leest u hier:

Om de week af te sluiten zijn we ook begonnen aan de voorbereiding van sportklassen. We maakten posters voor onze kamers en mochten ons verkleden als atleten. Er werd veel gelachen en plezier gemaakt. Samen kijken we alvast uit naar volgende week!

 

Groetjes, 5A

5de leerjaar A

Ga naar boven