‘Welkom!‘ dat stond in grote letters op de deur van 5A. Van de bekende lokalen en gebouwen trokken we terug naar het gebouw van de kleuterschool, want hier kan je het 5e leerjaar vinden. Al snel werden we begroet door onze nieuwe juf. De één reageerde al wat meer verlegen dan de ander.

Onze eerste dag begonnen we al meteen met een escape room! Super leuk! We leerden elkaar, onze juf en zelfs onze klas beter kennen aan de hand van ingewikkelde opdrachten. 

Daarna kregen we al onze leerboeken (en dat zijn er heel veel!) ‘Gaan we dit allemaal leren?!’ vroegen we met grote ogen. Ja hoor! Onze juf toonde ons meteen wat er nog allemaal in haar kasten stak.

En zo begonnen we aan onze eerste 2 weken.. Maar eigenlijk viel dat allemaal wel mee! We leerden en speelden met Franse woordjes, maakten zelf een quiz van Karrewiet, al lopend herhaalden we de maaltafels, we speelden Bingo tijdens wiskunde en lazen spannende verhalen tijdens Nederlands. 

Daarnaast moeten we ook niet alle oefeningen maken. Elke les kan ik kiezen of ik een rood, blauw of geel monstertje ben. Elk monstertje maakt andere oefeningen! Ik kies zo zelf wat mij gaat lukken. En als ik het niet begrijp, dan staat mijn juf voor mij klaar!

Maar het spannendste moet nog komen: sportklassen! Bijna is het zover! We verdeelden de kamers, maakten posters en kozen een monument in Brugge. Met de I-pads zochten we alvast informatie op. Nu nog een paar nachten slapen en we kunnen ze in het echt bezoeken!

Al bij al valt dat 5e leerjaar wel mee! Samen maken we er een fantastisch schooljaar van!

Tot snel!

5A

P.S.: Ga binnenkort zeker ook eens kijken bij onze foto’s! Zo kan je volgen wat wij doorheen het schooljaar doen!

5de leerjaar A

Ga naar boven