Na het opruimen van de klas en het uitdelen van de herfstrapporten, waren we helemaal klaar om op onze fiets te springen. Vandaag kregen we de kans om een bezoek te brengen aan het beroepenhuis van de VDAB. Hier zouden we allerlei beroepen leren kennen.  Wat een elektricien doet, hoe een vloerder te werk gaat, wat juist de dagtaak van een industrieel schilder is, het werd ons vandaag allemaal duidelijk. De handige Harry’s onder ons konden zich dan weer laten zien door een rechte muur te metsen en een vogelhuisje in elkaar te timmeren, net als een echte onderhoudsmedewerker. De kinderen leerden hun eigen talenten ontdekken of kregen een bevestiging van hun reeds gekende talenten. Kortom, een heel fijne dag!

We zijn er aan begonnen, het laatste jaar van de lagere school.

Met hier en daar wat zenuwen, kwamen ze vrijdag binnengewandeld.

De verlegenheid maakte al snel ruimte voor gelach en plezier door onze samenwerkingsspelen. Zo konden we onze klas al meteen wat beter leren kennen.

Onze nieuwe klasgenoot Maiwand ontbreekt, hij kon er vrijdag niet bij zijn. We zorgen snel voor een nieuwe groepsfoto met iedereen!

Dit jaar staat er veel op de planning: het Grote Fietsexamen, zwemmen, sportdagen, ... En we beginnen 18 september alvast met onze sportklassen.

In onze taallessen heb ik al veel creativiteit gezien dus dat eindfeest in juni komt helemaal in orde.

HUP, op naar een leuk en leerrijk jaar!


6de leerjaar B

Ga naar boven