Wat betekent dit voor onze school?

Alle lessen worden geschorst. Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk kinderen thuis of elders opgevangen worden. We zorgen enkel voor noodopvang. Deze opvang is voor de leerlingen van wie ouders zelf niet in opvang kunnen voorzien of voor leerlingen die anders opgevangen worden door personen die behoren tot een risicogroep.

Praktisch:

Kan u zelf niet voorzien in opvang dan kan uw kind terecht op school zoals voorheen. Om dit goed te kunnen organiseren vragen we om, indien mogelijk, vooraf in te schrijven. Een link daarvoor werd u toegezonden via mail. Omdat de toezichters van onze eigen voor-en nabewaking tot de risicogroep behoren, kunnen we zelf niet meer in opvang voorzien. U kan nog wel beroep doen op Spoenk.

coronavirus2.jpg

 
Voel je ook de leeskriebels hier op school?
In maart 2020 is 'kunst' het thema van de Jeugdboekenmaand. Ketnetwrapster Sien Wynants en illustrator Tom Schoonooghe zijn dit jaar meter en peter.
Kunst gaat over meer dan alleen maar mooie dingen. Het zet iets in beweging. Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken. Je zou kunnen zeggen dat het kunstwerk op zich pas het begin is. We maken dit zichtbaar bij ons op school. Ben je nieuwsgierig hoe we dit doen? Kom vrijblijvend een kijkje nemen na het eerstvolgende oudercontact.
Meer info over de jeugdboekenmaand vind je terug op: www.jeugdboekenweek.be
 
Op donderdag 20 en vrijdag 21 februari maakten onze leerlingen van het 5de en 6de leerjaar kennis met de wondere wereld van techniek. Ze werden uitgedaagd om allerlei techniekopdrachten, waaronder de bambox en technobox, tot een goed einde te brengen. Ook maakten zij in de technotrailer-oplegger zelf kennis met de meest uiteenlopende technieken. 
Dit jaar vieren we carnaval op woensdag 19 februari. De kinderen mogen dan verkleed naar school komen. Confetti en slingers laten we thuis. Om 11.00u stappen alle verklede kinderen, juffen en meesters een blokje rond. Om het afhalen van de kleuters ordelijk en veilig te laten verlopen, gaan zij na de optocht terug naar de klas en kunnen daar afgehaald worden. Ook de leerlingen van de lagere school gaan na de optocht nog mee naar school. Zij kunnen in hun rij op de speelplaats van de lagere school afgehaald worden. Leerlingen die alleen naar huis gaan vertrekken pas om 12.00u. Een dikke dankjewel aan de ouderraad. Zij zorgen voor lekkere wafels.
Op onze school telt iedereen mee. Daarom verspreiden we de komende twee weken maar al te graag "het stippenvirus!" We dragen de stippen niet zomaar op onze handen, maar komen samen in actie! Alle kinderen en leerkrachten spelen, schrijven, zingen én dansen mee tegen pesten!

Van 14 tot 21 februari is het ook de Vlaamse Week tegen Pesten.

stippentegenpesten.JPG

 

De komende week is het de laatste week om wafeltjes, truffels en choco te verkopen aan jullie familie, vrienden, buren, …
NIET TE VERGETEN: vrijdag 24/01 moeten de brieven en het geld binnen zijn.
Jullie kunnen dit afgeven aan de juf of meester of in de brievenbus van de ouderraad droppen aan het onthaal.
Alvast bedankt voor jullie goede inzet bij de verkoop!

Algemeen

Ga naar boven