Onze school telt een 100-tal leerlingen die lid zijn van een sportclub. Op 19 september mochten zij in hun sportoutfit naar school komen. Zo waren zij het zichtbare aanspreekpunt van hun favoriete sport/club. Onder leiding van de leerlingen van het 6de leerjaar genoten alle leerlingen, juffen en meester van de toffe sportieve ochtendgym op muziek. Om een goede ochtendloop door de straten rondom onze school te garanderen, kregen we vooraf van de jongens van het 6de leerjaar nog enkele goede tips! Terwijl onze leerlingen en leerkrachten toertjes rondom de school liepen (sommigen 500m, 1km en een aantal zelfs 3km) hielden onze kleuters hun ochtendloop op de speelplaats. Proficiat aan alle sportievelingen. Wij wensen iedereen een tof, gezond sportjaar!

Voor het 3de jaar op rij engageren we ons om met alle leerlingen elke dag 15 minuten te lezen. Door te lezen kom je tot rust, ontwikkel je talenten, verruimt je woordenschat en blik op de wereld. Ook thuis kan het kwartiertje lezen een heel fijn moment zijn. Meestal gaat het leeskwartiertje door in de eigen klas maar soms wordt er gekozen om te lezen 'op verplaatsing': op de speelplaats, in het bureel van mevrouw Lieve, op het plein,...
Doen jullie ook mee?

Tijdens de voorleesweek (17 tot en met 25 november) pakt de bib in Ekeren uit met een leuk initiatief:
De Leesbeesten Annie de Pannie (Ann Ceurvels) en Tante Tania (Tania Poppe) lezen uit Roald Dahl. Info en ticketverkoop.

Vergeet me

Ik verdrink soms in een boek
de spanning sleurt me mee
in een stroom van woorden
drijf ik naar de zee
meestal strand ik
als ze roepen kom
kom je eten
alleen als ik lees
mag iedereen mij vergeten
Hans Hagen, Salto natale, Van Goor, 1994

Het gedicht Vergeet me is een poëtische omschrijving van één van de belangrijkste doelen van leesbevordering: kinderen laten ervaren dat lezen hen vele leuke en ontspannende momenten kan bezorgen. Daarom zetten we als school ook dit jaar weer sterk in op Kwartiermakers (dagelijks), de Voorleesweek (November) en de jeugdboekenmaand (maart).

vergroot je wereld.jpg
In de week van 17 t/m 21 september namen we deel aan de actie 'Stadsmakers'. Voorzien van handschoenen, emmers, vuilniszakken, borstels, blikken en afvalgrijpers trokken de klassen van onze oudste kleuters en alle klassen van de lagere school met hun juffen en meesters doorheen de straten in de buurt van onze school. Ze hebben hun uiterste best gedaan om de straten en pleintjes die ze onder handen namen zo goed als mogelijk afvalvrij te maken. Volgende straten stonden op het programma: Baljuwlaan, Hoeklaan, Schoutlaan+paadje, Herautenlaan+paadje, Jozef Ickxstraat, een gedeelte van de Veltwijcklaan, Kruidenlaan, Past. Goetschalckxstraat, Oude Baan, een gedeelte van de Prinshoeveweg, Hoogpadlaan, Sint-Lucaslaan, Gerardus Stijnenlaan, Oude Landen en enkele zijstraten en natuurlijk de speelweide naast de school.

Een welgemeende dikke DANK U WEL aan alle deelnemers voor de deelname aan dit fijne initiatief!

info_avond.jpg

U bent van harte welkom op de infoavond:

Dinsdag    4/9: 19h00-20h00  1ste en 5de leerjaar

Donderdag 6/9: 18h30-19h30  2de en 3de leerjaar
Donderdag 6/9: 20h00-21h00  4de en 6de leerjaar

Maandag  10/9: 20h00-21h00  kleuterschool

3 september 2018: we zijn weer gestart!

Na 2 maanden vakantie is het startschot voor het nieuwe schooljaar gegeven.

Niet alleen voor de allerkleinsten die voor het eerst naar school gaan maar ook voor de nieuwe leerlingen is dit een spannend moment: nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, een nieuwe juf of meester, een nieuwe omgeving...
Ook voor onze eersteklassers is het vandaag een speciale dag. Naar jaarlijkse gewoonte werden ze warm onthaald door de andere leerlingen en leerkrachten van de lagere school. Die vormden voor hen een erehaag tot aan hun nieuwe klas.

Wij wensen alle kleuters, leerlingen en leerkrachten een heel fijn schooljaar toe.
Bedankt beste ouders voor het vertrouwen dat u in ons stelt, wij kijken uit naar een fijne en open samenwerking.

terug-naar-school.jpg

Onthaalavond op donderdag 30 augustus.

  • Van 18.00u tot 19.00u kennismaking met de nieuwe klas.
  • Van 19.00u tot 20.00u biedt de ouderraad een drankje aan.

Alle ouders en kinderen zijn van harte welkom.
U krijgt dan ook de mogelijkheid om turnkledij aan te kopen.
Nieuwe leerlingen krijgen een fluo hesje. Voor leerlingen en kleuters die hun fluo hesje hebben verloren, is er dan de mogelijkheid om een nieuw aan te kopen.

 

Algemeen

Ga naar boven