Het was een leuke dag, vrijdag 1 maart. Zoals ieder jaar kwamen ook dit jaar onze leerlingen, juffen en meesters verkleed naar school. In de voormiddag speelden de kleuterjuffen een leuk toneeltje voor de kleuters. De leerlingen van de lagere school gaven optredens met dansjes en toneeltjes of konden spelletjes spelen in de klas. Ook onze ouderraad was weer paraat! Tijdens de voormiddagspeeltijd trakteerden zij op lekkere hotdogs!
Onder algemene belangstelling van ouders, grootouders, buren en andere sympathisanten stapten we onder politiebegeleiding rond 14u in stoet door enkele straten rondom de school. Het was niet onder een stralend zonnetje, maar we hebben er toch met z’n allen van genoten.

Nogmaals een dikke dankuwel aan onze ouderraad en alle helpende handen voor de organisatie, het klaarmaken en het uitdelen van de hotdogs. Ze waren SUPERLEKKER!

Kinderen en jongeren worden nog steeds te vaak geconfronteerd met pestsituaties: als slachtoffer, pester of als omstaander. Ook ouders en begeleiders van kinderen en jongeren komen ermee in aanraking.
Alleen als we er ons bewust van zijn, kunnen we samen beginnen werken aan een meer pestvrije wereld. Daarom willen Kies Kleur tegen Pesten en haar partners tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten extra aandacht voor dit probleem. Met STIP IT willen we dat zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen tonen dat ze pesten niet oké vinden.

Met 4 stippen op zoveel mogelijk handen maken we samen een krachtige vuist tegen pesten.

Met elke stip die je zet, ga je akkoord met één van deze stellingen:

- Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen.
- Ik praat erover als pesten mij verdrietig of bang maakt.
- Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
- Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

europa SJ.jpg

Zo’n 400 leerlingen werden er verwacht in Kasteel d’Ursel in Hingene (Bornem), om er deel te nemen aan de Europaweken. En onze leerlingen waren er ook bij. De leerlingen kropen eerst in de huid van Europese ministers en ontdekten daarna het kasteel als jonkers en jonkvrouwen.
Lees hier het volledige artikel.

Te koud? Te nat? Teveel wind? Komaan! Voor de 15e editie van Dikketruiendag zetten wij de fietsers op kop. Vaarwel aan zorgen over een parkeerplaats! Je spaart flink wat centjes, en fietsen is gezond. Het vijfde leerjaar bracht elke klas een bezoekje met een zelfontworpen poster vol met tips voor een beter klimaat. Het zesde leerjaar maakte voor elk leerjaar een uitgewerkte les met verhaal of interview gefilmd door de leerlingen van het zesde leerjaar zelf. Het eerste leerjaar zong een liedje.

Beste ouders, familie, medewerkers en buren,

Bedankt voor jullie aanwezigheid op onze nieuwjaarsdrink op
vrijdag 11 januari 2019!

 

Algemeen

Ga naar boven