Van 14 tot 18 mei 2018 spelen bijna 170.000 leerlingen van 651 Vlaamse kleuter- en lagere scholen de Samweek. Ook onze school gaat de uitdaging van Sam de verkeersslang aan: kom dus deze week zeker eens met de fiets, step, te voet, op je skateboard of met de bus naar school en verzamel mee Samstippen! De Samweek is een initiatief van Mobiel 21 met steun van KBC. Sam gaat voor zoveel mogelijk kinderen die te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer komen. Sien van Ketnet is Sammeter en maakte een vrolijk liedje voor deze Samcampagne: 'Ik voel me goed'.
Warm je dus maar op met haar moves voor je naar school vertrekt.
Sam is er klaar voor, wij zijn er klaar voor: hopelijk jullie ook!

Prachtig weer, blije mensen, het was weer een spetterend schoolfeest!
Bedankt voor uw komst, de foto's en filmpjes spreken voor zich...

Op dinsdag 24 april 2018 nam zowel de kleuterschool als de lagere school deel aan de verkeersactiedag.
Hiervoor werd de schoolomgeving verkeersvrij gemaakt zodat de kinderen uitgebreid tal van stap- en fietsvaardigheden hebben kunnen oefenen op straat.
Tijdens deze verkeersweek verschenen de 'oranje figuren' in de straten. Deze zetten de zwakke weggebruikers in de spotlights. Kinderen, voetgangers en fietsers hebben ruimte en tijd nodig om zich op een veilige manier door het drukke autoverkeer te begeven.
Helpt u ons ook? Of nog beter: laat de auto zo veel mogelijk staan en stap & trap met ons mee!

Deze verkeersacties gebeurden in samenwerking met het district Ekeren, de lokale politie en medewerkers van diverse stadsdiensten, waaronder de lesgevers van Algemeen Onderwijsbeleid, cluster Mobiliteit.
"Elke dag veilig verkeer als het mag!" Daar maken we samen werk van!

Bekijk hier het filmpje

afficheOnze school is één van de 20.000 meetpunten waar de luchtkwaliteit in Vlaanderen gemeten wordt in het kader van het 'CurieuzeNeuzen' project.

De kleuterschool heeft deelgenomen aan de buitenspeeldag op woe 18/4, de lagere school nam deel op vrij 20/4.
Het was een zonnig succes ;)

Bekijk hier het filmpje van de buitenspeeldag KS

bedankt-sponsors-malawi.jpg

foto websiteTijdens de krokusvakantie is de vasten begonnen. We zijn dus al een heel eind op weg. Hier besteden we in onze school ook de nodige aandacht aan. Zo ontdekken we dat kinderen in de wereld onze hulp kunnen gebruiken. Heel specifiek willen we ons dit jaar inzetten voor kinderen in Malawi en hen de kans geven om naar school te gaan. Hopelijk kunnen wij ook uw hart warm maken voor deze organisatie.

Algemeen

Ga naar boven