Net als vorig schooljaar is ook dit jaar de laatste schooldag afgesloten met een verrassing voor alle kinderen en leerkrachten. Onze ouderraad maakte weer een afspraak met de ijskar!
Na de heropstart van enkele weken geleden, was dit een fijne afsluiter die ten zeerste werd geäpprecieerd door klein én GROOT.
Via deze weg willen we graag iedereen danken die er mee voor heeft gezorgd dat we – zij het met een onderbreking van een maand of twee – toch op een leuk jaar kunnen terugblikken.
Daarbij denken we in het bijzonder aan:

  • de mensen die ons doorheen het hele jaar hebben geholpen bij de toezichten
  • de begeleiders van de fietstochten van en naar het zwembad en/of andere fietsuitstappen
  • de ouderraad en alle helpende handen

DANK U WEL! Jullie hulp is onmisbaar.
Wij wensen iedereen een fijne vakantie en hopen jullie gezond en wel terug te zien bij de start van het nieuwe schooljaar.


Dat het optreden dit schooljaar niet kon doorgaan was al lang duidelijk. Alsof dat nog niet erg genoeg was, leek het er ook ontzettend lang op dat onze zesdejaars zelfs hun getuigschriften in ontvangst zouden moeten nemen zonder de aanwezigheid van hun ouders. Gelukkig was niets minder waar. De veiligheidsraad kwam wel ruim laat maar nog net op tijd met het verlossende nieuws dat ouders toch aanwezig mochten zijn op de proclamatie… zij het wel onder strikte voorwaarden.

Voor 6A en 6B startte de laatste volledige schooldag op Sint-Jozef met een ‘escape the school spel’ dat Juf Stephanie en meester Raf de voorbije weken in elkaar hadden gestoken. De strijd voor en zoektocht naar de diploma’s staat zeker en vast in hun geheugen gegrift.

>Het Sint-Jozefteam wenst alle afstudeerders van harte proficiat met het behalen van hun getuigschrift en veel succes in hun verdere schoolloopbaan!

 

Net zoals veel andere activiteiten dit schooljaar, moest ook het uitzwaaimoment van de oudste kleuters aangepast worden aan de corona-maatregelen.

Onze kleuters zelf lieten het niet aan hun hartje komen. De juffen hebben dan ook hun uiterste best gedaan waardoor het toch een heel fijn feest werd. Alles wat nodig is bij een afstudeerfeest was voorzien: een dansje, een liedje, een afstudeerhoed en natuurlijk … een ECHT diploma dat plechtig werd uitgereikt. Uiteraard waren er toch toeschouwers. Geen ouders dit keer maar wel alle 4-jarige vrienden die mee mochten genieten en zo al een voorsmaakje hebben gekregen van wat ze volgend schooljaar mogen verwachten.

Tijdens het hele gebeuren werd er gefilmd en werden groepsfoto's en individuele foto's genomen om zo de ouders de kans te geven dit moment samen met hun kleuter te bekijken. Wees maar zeker dat onze toekomstige eersteklassers hebben genoten. We wensen hen voor september een fijne start en heel veel leerplezier in het 1ste leerjaar. Maar nu eerst… genieten van de vakantie!

road_construction.jpg

Op maandag 15 juni 2020 startten de voorbereidende werken voor de heraanleg van het 2de deel van de Prinshoeveweg. De Prinshoeveweg zal daardoor afgesloten zijn aan het kruispunt met de Kapelsesteenweg. De werken nemen normaal gezien 1 werkweek in beslag tenzij er onvoorziene omstandigheden zijn.

Vanaf 22 juni 2020 (7h00 's morgens) starten de voorbereidings- en afbraakwerken van de Nobele Donk en wordt er een werfafsluiting geplaatst. Om veiligheidsredenen wordt de gehele zone afgezet, parking inbegrepen. Deze werfafsluiting zal blijven staan tot het einde van de werken.

Gelieve ervoor te zorgen dat uw wagen niet geparkeerd staat op één van de parkeerplaatsen.

Op 10 augustus 2020 start de heraanleg van de Prinshoeveweg tussen de Oude Landen en het huisnummer 120 (ongeveer het begin van de middenberm).

 

We zijn blij want... sinds vorige week maandag 8 juni is onze Sint-Jozef-familie weer compleet!

Voor de 3de, 4de en 5de klassers was het die dag zelfs een beetje spannend. Door de coronamaatregelen waren zij bijna 3 maanden niet meer naar school geweest. Ook voor de leerlingen van het 1ste, 2de en 6de leerjaar veranderde  er wat. Zij moesten niet meer beurtelings naar school komen. Alle vrienden van de klas mochten terug samen les volgen in hun eigen klas.  Zoals u op de foto's en filmpjes kan zien, moeten we ons natuurlijk nog een wel aan een reeks maatregelen houden. Zowel de leerlingen als de leerkrachten doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat iedereen gezond blijft.

We vinden het allen fijn dat we dit woelige schooljaar toch op een, zij het nog wel wat aangepaste manier, met z'n allen kunnen afsluiten.

 

Joepie! Wat een leuke dag was dat vandaag! Na 11 weken mochten onze kleuters eindelijk terug naar school komen.

Zowel onze kleuters als de juffen hebben er zichtbaar van genoten. Gelukkig waren de meesten het al goed gewoon om volwassenen te zien met mondmaskers. Dat vonden ze helemaal niet vreemd. Het allerleukste was dat alle kinderen van de klas fijn en onbezorgd met elkaar mochten spelen. In de klas leek het alsof er niets meer aan de hand is. De kleuters mochten naast elkaar zitten, samen spelen, plezier maken,…

Als schoolteam waren we zeer benieuwd naar het moment waarop de kleuters gebracht en gehaald zouden worden. Het brengen verliep zeer vlot en ook het afhaalmoment verliep zonder problemen. We waren aangenaam verrast te zien hoe goed iedereen de aanwijzingen opvolgde. Op minder dan 10 minuten waren alle kleuters opgehaald. Daarvoor een welgemeende dank alle ouders, grootouders, oppassers….

Hopelijk kunnen we deze laatste weken van een bewogen schooljaar zo verder fijn afsluiten. We beginnen nu alvast af te tellen naar de start voor onze leerlingen van het 3 de , 4 de en 5 de leerjaar. Vanaf maandag 8 juni zijn ook zij van harte welkom. En dan…. dan is onze Sint-Jozef- familie weer compleet!

Nog een dikke dank u wel aan alle ouders en leerlingen voor de inzet de voorbije periode.

 

Wat betekent dit voor onze school?

Alle lessen worden geschorst. Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk kinderen thuis of elders opgevangen worden. We zorgen enkel voor noodopvang. Deze opvang is voor de leerlingen van wie ouders zelf niet in opvang kunnen voorzien of voor leerlingen die anders opgevangen worden door personen die behoren tot een risicogroep.

Praktisch:

Kan u zelf niet voorzien in opvang dan kan uw kind terecht op school zoals voorheen. Om dit goed te kunnen organiseren vragen we om, indien mogelijk, vooraf in te schrijven. Een link daarvoor werd u toegezonden via mail. Omdat de toezichters van onze eigen voor-en nabewaking tot de risicogroep behoren, kunnen we zelf niet meer in opvang voorzien. U kan nog wel beroep doen op Spoenk.

coronavirus2.jpg

 

Algemeen

Ga naar boven