codeweek SJ 2020.JPGElk schooljaar nemen we met al de scholen van onze scholengemeenschap deel aan de Europese codeweek.
Ook dit jaar was dat niet anders.
Zo werden de eerste programmeerstapjes in scratch en scratch junior gezet. Zowel offline (zonder computer en/of robot) als online (met computer/tablet/robot) activiteiten kwamen aan bod.
De kinderen van de 3de graad gingen zelfs op missie met skillsdojo om te leren over robots en er werden zelfs echte robots gebouwd met LEGO education WeDO 2.0!
Wie graag thuis verder codeert kan onder andere terecht op volgende websites/apps:

https://hourofcode.com/nl/learn

https://scratch.mit.edu/

scratch junior (app voor Android/apple)

https://www.skillsdojo.nl/

corona kind
Wegens het coronavirus wordt de herfstvakantie verlengd.
We starten terug op donderdag 12 november.
De hoop is dat deze inspanning van twee dagen genoeg is om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de kerstvakantie.

dag vd jeugdbeweging 2020.jpg

Op vrijdag 23 oktober was het de Dag van de jeugdbeweging. Net zoals de leerlingen die deel uitmaken van een sportclub enkele weken geleden in het outfit van hun sportclub naar school mochten komen, was het nu de beurt aan de leerlingen die lid zijn van een jeugdbeweging. In totaal zijn er zo’n 70-tal leerlingen op onze school lid van de Chiro, Scouts, KSJ, zeescouts,…. Elke week leren ze hoe fijn het is om samen te spelen en te ontspannen tussen leeftijdsgenoten. Ook een aantal leerkrachten waren vroeger lid van een jeugdbeweging. Natuurlijk gingen ook zij mee op de foto 😊.

veiligonline

 

Beste ouders,

Wist je dat de Gezinsbond gratis webinars online organiseert?
Zeker de moeite waard om eens te bekijken.
Volgende webinars worden aangeboden:

Woensdag 16 september mogen onze leerlingen die lid zijn van een sportclub weer in hun sportoutfit naar school komen. Zo kunnen zij andere leerlingen aansporen om te sporten en kennis laten maken met verschillende disciplines.

Beste ouders,

Het einde van de zomervakantie is in zicht. Wij hopen dat u allen in goede gezondheid verkeert en hebt genoten van een deugddoende vakantie.
Bij aanvang van het schooljaar moeten we nog steeds rekening houden met een aantal veiligheidsmaatregelen.

De veiligheidsraad hanteert 4 fasen: groen (nul risico) , geel (laag risico), oranje (matig risico), rood (hoog risico) en beslist in welk pandemiescenario we ons bevinden.

Op 1 september starten we in fase GEEL.

Wat betekent dat voor onze school:

Enkel noodzakelijke contacten kunnen doorgaan met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen.

De onthaalavond van 27 augustus wordt afgelast.
Ouders van kleuters die voor het eerst instappen in september worden hierover nog persoonlijk gecontacteerd door de klasleerkracht.

De infoavonden op school van september worden afgelast.
De klasleerkrachten zorgen uiteraard voor een alternatief zodat u voldoende ingelicht wordt over de klaswerking en u de mogelijkheid krijgt om vragen te stellen.
In de loop van volgende week ontvangt u hierover via mail meer info van de klasleerkracht(en) van uw kind(eren).

Algemeen

Ga naar boven