veiligonline

 

Beste ouders,

Wist je dat de Gezinsbond gratis webinars online organiseert?
Zeker de moeite waard om eens te bekijken.
Volgende webinars worden aangeboden:

Woensdag 16 september mogen onze leerlingen die lid zijn van een sportclub weer in hun sportoutfit naar school komen. Zo kunnen zij andere leerlingen aansporen om te sporten en kennis laten maken met verschillende disciplines.

Beste ouders,

Het einde van de zomervakantie is in zicht. Wij hopen dat u allen in goede gezondheid verkeert en hebt genoten van een deugddoende vakantie.
Bij aanvang van het schooljaar moeten we nog steeds rekening houden met een aantal veiligheidsmaatregelen.

De veiligheidsraad hanteert 4 fasen: groen (nul risico) , geel (laag risico), oranje (matig risico), rood (hoog risico) en beslist in welk pandemiescenario we ons bevinden.

Op 1 september starten we in fase GEEL.

Wat betekent dat voor onze school:

Enkel noodzakelijke contacten kunnen doorgaan met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen.

De onthaalavond van 27 augustus wordt afgelast.
Ouders van kleuters die voor het eerst instappen in september worden hierover nog persoonlijk gecontacteerd door de klasleerkracht.

De infoavonden op school van september worden afgelast.
De klasleerkrachten zorgen uiteraard voor een alternatief zodat u voldoende ingelicht wordt over de klaswerking en u de mogelijkheid krijgt om vragen te stellen.
In de loop van volgende week ontvangt u hierover via mail meer info van de klasleerkracht(en) van uw kind(eren).

klassen Beste ouders en kinderen,


De klaslijsten kan je vinden onder het download menu of met volgende links:
Klasindeling jongste kleuters (2,5-3-jarigen) (versie 20/8/2020)
Klasindeling oudste kleuters (4-en 5-jarigen) (versie 20/8/2020)
Klasindeling 1ste, 2de en 3de leerjaar (versie 20/8/2020)
Klasindeling 4de, 5de en 6de leerjaar (versie 20/8/2020)

 

 

Net als vorig schooljaar is ook dit jaar de laatste schooldag afgesloten met een verrassing voor alle kinderen en leerkrachten. Onze ouderraad maakte weer een afspraak met de ijskar!
Na de heropstart van enkele weken geleden, was dit een fijne afsluiter die ten zeerste werd geäpprecieerd door klein én GROOT.
Via deze weg willen we graag iedereen danken die er mee voor heeft gezorgd dat we – zij het met een onderbreking van een maand of twee – toch op een leuk jaar kunnen terugblikken.
Daarbij denken we in het bijzonder aan:

  • de mensen die ons doorheen het hele jaar hebben geholpen bij de toezichten
  • de begeleiders van de fietstochten van en naar het zwembad en/of andere fietsuitstappen
  • de ouderraad en alle helpende handen

DANK U WEL! Jullie hulp is onmisbaar.
Wij wensen iedereen een fijne vakantie en hopen jullie gezond en wel terug te zien bij de start van het nieuwe schooljaar.


Dat het optreden dit schooljaar niet kon doorgaan was al lang duidelijk. Alsof dat nog niet erg genoeg was, leek het er ook ontzettend lang op dat onze zesdejaars zelfs hun getuigschriften in ontvangst zouden moeten nemen zonder de aanwezigheid van hun ouders. Gelukkig was niets minder waar. De veiligheidsraad kwam wel ruim laat maar nog net op tijd met het verlossende nieuws dat ouders toch aanwezig mochten zijn op de proclamatie… zij het wel onder strikte voorwaarden.

Voor 6A en 6B startte de laatste volledige schooldag op Sint-Jozef met een ‘escape the school spel’ dat Juf Stephanie en meester Raf de voorbije weken in elkaar hadden gestoken. De strijd voor en zoektocht naar de diploma’s staat zeker en vast in hun geheugen gegrift.

>Het Sint-Jozefteam wenst alle afstudeerders van harte proficiat met het behalen van hun getuigschrift en veel succes in hun verdere schoolloopbaan!

 

Net zoals veel andere activiteiten dit schooljaar, moest ook het uitzwaaimoment van de oudste kleuters aangepast worden aan de corona-maatregelen.

Onze kleuters zelf lieten het niet aan hun hartje komen. De juffen hebben dan ook hun uiterste best gedaan waardoor het toch een heel fijn feest werd. Alles wat nodig is bij een afstudeerfeest was voorzien: een dansje, een liedje, een afstudeerhoed en natuurlijk … een ECHT diploma dat plechtig werd uitgereikt. Uiteraard waren er toch toeschouwers. Geen ouders dit keer maar wel alle 4-jarige vrienden die mee mochten genieten en zo al een voorsmaakje hebben gekregen van wat ze volgend schooljaar mogen verwachten.

Tijdens het hele gebeuren werd er gefilmd en werden groepsfoto's en individuele foto's genomen om zo de ouders de kans te geven dit moment samen met hun kleuter te bekijken. Wees maar zeker dat onze toekomstige eersteklassers hebben genoten. We wensen hen voor september een fijne start en heel veel leerplezier in het 1ste leerjaar. Maar nu eerst… genieten van de vakantie!

Algemeen

Ga naar boven