Cocon flyer front
Cocon flyer back

Geïnteresseerd? Gebruik dan deze link om je in te schrijven - tot binnenkort!

Nieuwsbrief.jpg

Onze website wordt geregeld aangevuld met nieuwsjes en foto's van allerlei klas- en schoolactiviteiten. Verder vindt u er veel algemene informatie over onze school. Daarnaast e-mailen we om de 2 maanden een extra nieuwsbrief.
De eerste nieuwsbrief van dit schooljaar verstuurden we op 28 augustus 2022. Heeft u die niet ontvangen, kijk dan zeker in uw spambox. Vindt u hem daar ook niet, geef dan een seintje aan de klasjuf of meester of aan ons secretariaat, mogelijks hebben we een verkeerd e-mailadres.

De volgende nieuwsbrief mag u begin november verwachten. Ook op de facebookpagina van onze ouderraad verschijnen regelmatig nieuwsberichten over voorbije en komende activiteiten.

De eerste schooldag blijft voor velen altijd een beetje spannend, ook al hadden de meeste kleuters, leerlingen en ouders elkaar al gezien op de onthaalavond.

Niet alleen voor de instappertjes die voor het eerst naar school komen maar zeker ook voor onze eersteklassers die hun kleuterperiode zijn ontgroeid, startte er een nieuwe periode in hun schoolloopbaan. Terwijl onze allerkleinsten met hun ouders in de klas mochten wennen (en soms ook een klein beetje wenen) aan de drukte met de vele vriendjes, werden zij na het belsignaal van 8.25 u. warm onthaald op het podium op onze speelplaats. Uiteraard mochten de ouders mee genieten van dit fantastisch moment. Daarna wandelden ze op weg naar hun klasjes door de erehaag die gevormd werd met alle leerlingen, leerkrachten en de ouders.

Omdat we voor ons  ’10 op team’ thema al onze  kleuters en leerlingen  nodig hebben, eindigde deze eerste schooldag met z’n allen op de speelplaats. Het thema werd verduidelijkt en eindigde in een groot dansfeest .

Wij wensen alle kleuters, leerlingen en leerkrachten een heel fijn schooljaar toe.

Bedankt beste ouders voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Wij kijken uit naar een fijne en open samenwerking.

Het einde van een schooljaar is voor de oudste kleuters ook het einde van de kleuterschool. De juffen en kleuters hebben weer hun uiterste best gedaan om er een heel fijn feest van te maken. Alles wat nodig is bij een afstudeerfeest was voorzien: een dansje, een liedje, een afstudeerhoed en natuurlijk ... een ECHT diploma dat plechtig werd uitgereikt. Wees maar zeker dat onze toekomstige eersteklassers hebben genoten.
 
We wensen hen voor september een fijne start en heel veel leerplezier in het 1ste leerjaar.
Maar nu eerst...genieten van de vakantie!

Deze laatste schooldag was er nog heel wat te beleven op Sint-Jozef. Naar jaarlijkse gewoonte startten we die dag met een afscheidsviering. Onze kleuters vierden op de speelplaats, met onze leerlingen gingen we naar de kerk. Na deze viering zorgde onze ouderraad voor dé fijnste verrassing van deze dag: ijsjes!
Dank u wel, ouderraad!

Naast onze juffen en meesters die we uiteraard zeer dankbaar zijn voor de goede zorgen van elke dag, zijn er nog een heleboel andere volwassenen die ons een heel jaar mee ondersteunen. In het bijzijn van alle leerlingen en leerkrachten hielden we voor hen een nog speciaal dankmoment op de speelplaats van de lagere school. Hun hulp kunnen we echt niet missen: toezicht houden tijdens de voor- en nabewaking en op de speelplaatsen, in de refters, begeleiden van fietstochten, helpen tijdens de zwembeurten, ondersteunen tijdens lezen, helpen bij knutselactiviteiten, ...
Dank u wel, lieve helpers!
 
Het afscheidslied van de zesdeklassers kondigde het slot van een weeral fantastisch schooljaar aan. Dankjewel, lieve zesdeklassers. We zullen jullie missen!

We wensen iedereen een fijne vakantie toe!

Tijdens de proclamatie van 27 juni ontvingen de leerlingen van het 6de leerjaar hun getuigschrift van de lagere school. Dit plechtige moment werd volledig ingevuld door de afstudeerders. Ze hebben laten zien dat ze klaar zijn voor de overstap naar een nieuw begin.

We wensen al onze leerlingen van harte proficiat met het behalen van hun getuigschrift en veel succes in hun verdere schoolloopbaan.

Logo Zomerlezen

Kinderen die veel lezen hebben een grotere woordenschat dan kinderen die minder lezen.  En met betere leesvaardigheden worden ook de andere schoolvakken makkelijker.

Dat stopt niet in de vakantie.  Daarom is er Zomerlezen Kids, een project dat kinderen in de vakantie aan het lezen houdt. 

Met boekentips en elke week een beloning wordt lezen een feest !

Schrijf uw kind snel in via https://www.zomerlezenkids.com/

euforia 1.JPGeuforia 2.JPG

Vorige week vrijdag konden de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar zich op muzikaal vlak helemaal uitleven samen met de
Z Opa's. Deze groep bestaande uit een grootouder van 2 kinderen van bij ons op school en 3 vrienden bezorgden de kinderen een geweldige zangstonde vol met nederlandstalige meezingers. Genieten verzekerd! Nog eens hartelijk bedankt aan de