Beste ouders,

 

Jullie vertrouwen jullie kinderen, net zoals wij, toe aan onze school, het Sint-Jozefinstituut te Ekeren Donk.

Een school kan altijd steun van de ouders gebruiken, op vele verschillende gebieden.

Dit doen wij o.a. via de ouderraad. Soms organiseren wij een activiteit die een centje opbrengt, soms één puur voor de gezelligheid. We helpen ook mee aan festiviteiten die vanuit de school georganiseerd worden. We willen met deze activiteiten een sfeer creëren waar ouders elkaar vinden.

Dankzij de steun van ouders tijdens onze diverse activiteiten kunnen wij ons steentje, of beter gezegd ons centje bijdragen aan een aangename sfeer voor onze kinderen op school.
Zo hebben wij in 2014-2015 er mee voor kunnen zorgen dat er zowel in de lagere als in de kleuterschool spiksplinternieuwe speeltuigen zijn geplaatst.
Toekomstgericht staan er nog diverse projecten in de startbaan waaronder de digitalisering van de school, uitbreiding van de speeltuigen, opfrissing van de refter,..., kortom voldoende om ons te blijven inzetten en te trachten om de school een hart onder de riem te steken.

Uiteraard bent U als ouder ook steeds welkom om een handje uit de mouwen te steken tijdens 1 van onze activiteiten. Wenst u liever geen actief lid van de ouderraad te zijn maar toch te helpen waar kan? Zeer graag ontvangen wij uw contactgegevens via  . U zal dan tijdig op de hoogte gebracht worden van onze nood aan helpende handen.

Met de ouderraad komen we ongeveer één keer in de maand samen en vergaderen rond punten die elke ouder kan opgeven. Dit kan gaan over komende activiteiten, evaluaties van de voorbije activiteiten, algemene punten die school en kind aangaan. Er worden geen persoonlijke zaken op tafel gelegd die met een leerkracht of de directie besproken kunnen worden. Meestal is de directie ook aanwezig op de vergadering. Zij kan die avond vragen of voorstellen aan de ouderraad voorleggen.

We kunnen zeggen dat er een fijne interactie is tussen de ouders en de school.

De data van de vergaderingen en de activiteiten vind je elders op deze website onder 'Onze school' - 'Agenda'.

Wil je graag meewerken, deelnemen of gewoon komen luisteren, kom dan gerust eens langs. De vergaderingen gaan door in de refter van de lagere school. Bij onze lijst contacten vind je misschien iemand die je kan aanspreken om je te vergezellen naar een vergadering. Wij staan klaar om je wegwijs te maken en je vragen te beantwoorden.

 

Hopelijk mogen we jullie begroeten op één van de volgende vergaderingen !

 

Tot dan !

De ouderraad

Ga naar boven