Vrijdag 30 oktober ging de Heidewandeling jammer genoeg niet door. 
Gelukkig namen onze juffen ons mee naar Peerdsbos. We bouwden kampen, zochten blaadjes, slingerden aan takken en picknickten in het midden van het bos. 

We genoten volop van elkaar, de natuur en het avontuur!

Een dag om nooit te vergeten. 🍁

 

In de week voor de herfstvakantie stond alles in teken van talenten. De juffen en meester maakten een hoekenwerk, waarbij we aan de slag gingen met krachten. Op basis van gemeenschappelijke interesses werden we in groepen verdeeld. Heel leuk om samen te werken met iemand die we normaal niet zouden kiezen. 

Het hoekenwerk:

  • Rekenkracht: In deze hoek testten we ons wiskundig geheugen. We speelden rummikub, Smartgames, maakten blokkenbouwsels, ... Deze hoek viel enorm in de smaak.
  • Taalkracht: Hier speelden we galgje, Scrabble, Stapelwoord en schreven we verhalen op papier en via mail. Deze hoek was in het begin niet populair. Maar op het einde van de week bleek deze hoek bij heel veel leerlingen op nr. 1 of 2 te staan. 
  • Beeldkracht: Een kracht waarin we elk op onze manier konden uitblinken. We deden aan origami, tekenden onbestaande dieren en speelden pictonary. De kunstenaar in ons kwam hierbij naar boven. 
  • Samenkracht: Hier was 1 ding belangrijk: samen spelen. We speelden gezelschapspelletjes en legden de focus op samen zijn op een goede en fijne manier.
  • Natuurkracht: Trivial pursuit, de werking van tandwielen, een natuurquiz, ... Her kwam hier allemaal aan bod. Vooral de tandwielen vielen in de smaak. Heel veel leerlingen hebben de werking ervan getest.
  • Beweegkracht: Ons lichaam volop in beweging. Kleine bewegingen bij mikado en iets grotere tijdens yoga.
  • Zelfkracht: Tijd om even de rust op te zoeken. Rustig over jezelf praten, een touwspel en vlechten met scoubidou.
  • Muziekkracht: Ideaal als je gevoel hebt voor ritme. We raadden liedjes, maakten muziek met ons lichaam en schreven ons eigen lied. 

Het werd een ware zoektocht waarin we op het einde van de week vertelden wat ons het meeste aansprak. Doorheen het schooljaar gaan we dit verder onderzoeken en ontdekken om zo onze keuze naar het middelbaar te vergemakkelijken. Heel spannend!

Vandaag was onze eerste dag op Sport Vlaanderen Genk.

Na een vlotte busrit kwamen we aan op het terrein. De bus werd uitgeladen en we installeerden ons in de slaapkamer.

Snel, want al snel schoven we aan voor een drie-gangen menu in het 'restaurant'! Smullen!

Na een heerlijk maaltijd trokken we onze sportkleren aan voor onze eerste sportactiviteit.

We leerden onze sportmonitor kennen, warmden op en we waren er helemaal klaar.

Groep A ging pumptracken en groep B beleefde enkele g-sporten. Heel speciaal was dat!

 

Uitgeput trokken we naar het grasveld. Hier kregen we heerlijke watermeloen. Nadat we utigerust waren, mochten we even vrij-spelen.

Voetballen, tik tok dansjes, slingeren aan een touw, ... Super leuk!

Uitgeteld, maar tevreden kregen we ons avondmaal. Macaroni met kaas!

 

Snel de douche in, spelletjes spelen en even lezen. Helemaal klaar voor het bezoek aan de Cosmodrome. Spannend!

 

6de leerjaar

Ga naar boven