lezenindezon

Lezen is niet alleen leuk. Het is ook heel belangrijk. Kinderen die veel lezen, hebben een grotere woordenschat dan kinderen die minder lezen. En met betere leesvaardigheden worden ook de andere schoolvakken makkelijker.

Dat stopt niet in de vakantie. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in de zomer niet lezen, bij terugkomst op school een daling in leesniveau vertonen. Kinderen die wel lekker blijven lezen, stijgen juist in leesniveau.

Als ouder kun je gelukkig die zomerdip op een eenvoudige manier helpen voorkomen: stimuleer je kind om elke dag te lezen.

 

In de webinar "zomerlezen" vertellen we waarom zomerlezen zo belangrijk is voor je kind. Je krijgt concrete tips hoe je je kind de hele vakantie lang aan het lezen kunt houden. Boekenjuf en pedagogisch begeleider Iene Bocken en boekenmeester Rien Deleu zetten je op weg voor een zomer vol leesplezier!

Datum: donderdag 24 juni om 20u00
Doelgroep: ouders met kinderen in de basisschool
Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Schrijf je hier in voor de webinar zomerlezen.

Nieuw sinds juni 2021 op youtube: Vlaams voorleeskanaal.
Juf An leest voor uit allerlei soorten boeken en zij leert de kinderen hoe ze beter kunnen begrijpen wat ze lezen. Wekelijks is er een nieuw filmpje.
Klik hier om naar het youtubekanaal "juf An leest voor" te gaan.

Om de kinderen na dit moeilijke schooljaar in de zomermaanden (tijdens de sluiting van de Bingel Boekenkast) de kans te geven om zoveel mogelijk te blijven lezen en zo hun leesvaardigheid op peil te houden, biedt Van In een aantal boekjes uit de BiB-BoX Vierkant (voor het eerste leerjaar) en de BiB-BoX Driehoek (voor het tweede leerjaar) aan via 'bladerboeken'. Natuurlijk mag iedereen alle boekjes lezen.
Klik hier om naar de bib-box te gaan.

Algemeen

Ga naar boven