kerstkaart SJ 2021-2022.jpg

Het Sint-Jozef team wenst u zalige kerstdagen en een heel gelukkig en gezond nieuw jaar!

Net zoals vorig schooljaar moesten we ook tijdens dit eerste trimester rekening houden met de pandemie. Een aantal activiteiten werden daarom afgelast.

We blikken tevreden terug…


naar de vele leerrijke en leuke activiteiten die wel mochten georganiseerd worden. Zo maakten de kleuters een herfstwandeling naar Hof de Bist, kregen ze fietslessen en volgden ze samen met de leerlingen van het 1ste leerjaar een muzische workshop,…
In de lagere school gingen de leerlingen van de 3de graad op sportklassen naar Nieuwpoort, kregen alle klassen zwemlessen, kwam het PITO op bezoek voor onze zesdeklassers om kennis te maken met STEM, kwam de Sint op bezoek en nog veel meer…

Corona-nieuws:
De laatste weken berichtten de media over de vele besmettingen in de basisscholen en de daaropvolgende sluitingen. We hielden dus ons hart vast. Bij de start van deze vervroegde vakantie zijn we toch tevreden dat het eerste trimester al bij al goed verlopen is. In de kleuterschool moest geen enkele klas in quarantaine. In de lagere school waren er twee weken voor de herfstvakantie in een 4-tal klassen wel enkele meldingen van besmettingen. Zodra de testbus was gepasseerd en de leerlingen en leerkrachten een negatieve testuitslag hadden ontvangen, mochten ook zij weer naar school en konden de lessen gelukkig worden verdergezet.

Door de verstrengde maatregelen tijdens de laatste weken – waarbij een klas in quarantaine moet vanaf 2 leerlingen positief testen – moesten de leerlingen van 2B en het 5de leerjaar net de laatste week voor de vakantie jammer genoeg online lessen volgen. Gelukkig was de quarantaine voor beide klassen net aan het begin van deze vakantie afgelopen zodat ook zij volop kunnen genieten van een verdiende vakantie.

We hopen dat we in 2022 met z’n allen gezond kunnen starten.

 

 

Algemeen

Ga naar boven