In januari startte ons avontuur van de schrijfwedstrijd 'De Wondere Pluim'. De leerlingen kregen een brief mee naar huis om deel te nemen aan onze schrijfdag op 23 februari. Bij sommigen begonnen de verhalen al meteen te kriebelen en maar liefst 80 kinderen schreven zich in om deel te nemen aan de wedstrijd. Wat vonden we dat fijn. Daarom een welverdiende dikke pluim voor iedereen die zich inschreef!
Na de schrijfdag was het spannend afwachten welke verhalen onze ouderjury doorstuurde naar de organisatie. Leerlingen die doorgingen kregen een mooi diploma van de leerkrachten van onze school.
Daarna begon het echte werk, deze keer werden de beslissingen genomen door een professionele jury. Dat was een hele klus, want uit 6000(!) verhalen, kozen zij er 100 om in een boek te bundelen. Wat mogen we dan ook trots zijn dat hier één van onze leerlingen bij hoorde: Johanna Portée, uit het vijfde leerjaar.
Afgelopen zaterdag trokken we met Johanna, haar gezin en enkele leerkrachten naar het slotfeest. Na het beluisteren van enkele verhalen uit het boek, was het eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Een trofee zat er jammer genoeg niet in, maar een nominatie wel! We willen Johanna dan ook nog eens via deze weg feliciteren met haar prachtige prestatie!

Algemeen

Ga naar boven